Isfiske på havet

Jeg er en ivrig havfisker om sommeren og synes det er utrolig morsomt. Derfor er det godt å ha alternativer om vinteren også. Å kunne isfiske på havet om vinteren er faktisk ikke noe som er alle forunt, alle fjordene fryser nemlig ikke. Vi har en fjord rett i nærheten her som fryser ganske tidlig hvert år. Det er utrolig populært for både ivrige fiskere og barnefamilier å ta turen dit.

 Man trenger ikke allverdens med utstyr heller. Isbor, varme gode klær, noe å sitte på og den samme fiskestanga du bruker på havet om sommeren. Mer er det ikke. De fiskeslagene som dominerer her er torsk, sei og hyse. Noen ganger kan man til og med være så heldig at man treffer på en steinbit eller ei lita kveite, og da blir det som regel mye oppstyr.

 I de fleste tilfellene fisker vi på ca 40 meters dyp. De erfarne havfiskerne sier at det er her står mest torsk, og etter litt testing har vi funnet ut at dette kan stemme bra.

Hvis du har en fjor som er isdekket om vinteren bør du absolutt prøve isfiske der, men vær sikker på at isen holder og ta med ispigger og annet sikkerhetsutstyr i tilfelle uhellet skulle være ute.

Hvis du vil lese mer om temaet, anbefaler jeg en tur innom bloggen fisking for nybegynnere som har en god del informasjon om isfiske